Uz vrhunske vlastite proizvode iz linije Građevinske kemije, betoniranje i žbukanje u zimskim uvjetima više nije nemoguća misija.

Naime, bez korištenja posebnih aditiva za betoniranje u zimskim uvjetima, niske temperature pri ugradbi i učvršćenju betona mogu smrznuti dio vode u betonu.

43886183320_94d23bc88b_b

Kako led ima veći volumen od vode, u betonu se tako pojavljuju pukotine i unutarnja naprezanja koja razaruju strukturu betona što može dovesti do brojnih komplikacija.

Odgovor na ovakvu opasnost leži u korištenju aditiva iz vlastite proizvodnje Kemoplatike pod nazivom Beton -10°C i Mort -5°C, uz primjenu tehnologija rada pri niskim temperaturama, poput korištenja tople vode i pokrivanja.

Beton -10°C

Riječ je o tekućem aditivu protiv smrzavanja koji omogućuje betoniranje i žbukanje u zimskim uvjetima na temperaturama do -10 stupnjeva celzijusa.

Beton -10 djeluje tako što ubrzava proces vezanja i očvršćivanja cementa pri tome ne mijenjajući bitno mehanička svojstva betona. Ne sadrži kloride niti druge korozivne sastojke što ga čini pogodnim za sve vrste armatura i cementa (osim za aluminatni).

Dodaje se u vodu za razrjeđivanje prilikom pripreme betona ili direktno u miješalicu. Povećano doziranje ne utječe negativno na kvalitetu betona.

Mort -5°C

Aditiv mortu za rad na niskim temperaturama koji omogućuje žbukanje i betoniranje na temperaturama do -5 stupnjeva celzijusa. Djeluje tako što ubrzava učvršćivanje, snižava ledište vode, plastificira betonsku mješavinu te znatno poboljšava ugradljivost i obradljivost svježeg betona.

Kao dodatak betonu pri standardnim uvjetima ubrzava vezanje do 3 puta, no temperatura pripremljene smjese ne smije biti ispod +5 stupnjeva celzijusa
Gdje nabaviti?

Aditive Beton -10°C i Mort -5°C moguće je nabaviti u poslovnici Kemoplastike koja se nalazi na adresi Zagrebačka cesta 90 u Zagrebu, ili preko mreže partnera. Sve informacije dostupne su na broj telefona +385 1 3867 300.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *