hello
Čistoća kupaonice je broj 1 u našem domu i potrebno ju je održavati što češće. No ipak, jednom mjesečno potrebno je odrediti temeljito čišćenje u sljedećih pet koraka.
1. Tuš
U plastičnu vrećicu ulijte alkoholnog octa, u nju uronite tuš i zavežite je. Ostavite preko noći, a ujutro isperite tuš običnom toplom vodom. Staklena vrata tuš kabine možete očistiti pastom od sode bikarbone i par kapi alkoholnog octa. Nakon par sati prebrišite vrata kabine krpicom od mikrofibre. Kadu, za dodatni sjaj, možete napuniti toplom vodom s malo deterdženta za čišćenje, pustiti da odstoji i kasnije izribati.
2. Talog
Staru četkicu za zube, koju više ne koristite, potopite u varikinu i izribajte sva mjesta gdje se nataložio kamenac. Ista mjesta nakon “tretmana” temeljito operite vodom, a prostoriju dobro prozračite. Postupak možete ponavljati svakih 6 mjeseci.
3. Pločice, zidovi, plafon
Navedeno možete tretirati višenamjenskim sredstvom za čišćenje, potom pustiti vrelu vodu iz svih slavina kako bi se stvorila para. Izađite iz prostorije kako bi para i sredstvo za čišćenje djelovali – dvadesetak minuta. Poslije prebrišite sve površine čistom krpom.
4. WC školjka
Soda bikarbona je uvijek dobra ideja. Uspite sodu bikarbonu u školjku, nakon par minuta istrljajte i isperite. Četku (koju biste trebali prati nakon svake upotrebe) “zalijte” varikinom i nakon par minuta isperite vodom. U posudicu za četku ulijte toplu vodu s deterdžentom za suđe i pustite da odstoji nekoliko minuta, isperite.
5. Umivaonik
U odvod naspite sodu bikarbonu ili alkoholni ocat, nakon par minuta zalijte odvod vrućom vodom. Slavine je najljepše očistiti maramicama za dezinfekciju.
Sve komentare i upite možete ostaviti niže dolje pod:
– Ostavite komentar
https://www.facebook.com/Kemoplastika/
– na telefon: 01/ 3867-302
– mail: kemoplastika@kemoplastika.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *