Nekako nas uvijek najviše oduševe rješenja iz kućne radinosti kada uspijemo otkloniti problem nečim pomalo nesvakidašnjim. Iz tih razloga pišemo o acetonu i svim njegovim primjenama, od kojih za neke možda još niste znali.
Besprijekorno uklonite mrlje s porculana – Istrljajte površine porculana acetonom, a zatim ispolirajte kuglicom vate.
Uklonite masne mrlje s kože – Masne površine nježno istrljajte acetonom na kuglici vate, a zatim isperite sapunom i toplom vodom.
Uklonite boju s prozorskog stakla – U dobro prozračenoj prostoriji nanesite aceton na mjesta na prozorima koja su umrljana bojom. Ostavite da djeluje nekoliko minuta prije nego što umrljana mjesta istrljate suhom krpicom. Na kraju ih prebrišite vlažnom krpom.
Skinite ružne ostatke naljepnica sa stakla – Acetonom uklonite naljepnicu i očistite mjesto na kojem je bila već godinama zalijepljena.
Očistite sat – Acetonom uklonite manje ogrebotine s površine sata. Ako je površina sata od nelomljive plastike, utrljajte aceton sve dok ogrebotine ne nestanu ili postanu manje upadljive.
Uklonite super ljepilo – Super ljepilo zadržava se na svim površinama, kao i na vašoj koži. Nemojte ga guliti s prsta jer na taj način lako možete oguliti i kožu. Umjesto toga natopite kuglicu vate acetonom i prevucite je preko umrljanog mjesta, sve dok super ljepilo ne nestane.
Očistite lakirane cipele – Izgled lakiranih cipela, kao i svu bijelu ili svijetlu obuću, narušavaju brazde od nošenja. Te brazde nestat će ako ih energično (ali pažljivo) istrljate mekom krpom ili papirnim ubrusom natopljenim acetonom. Prebrišite obuću vlažnom krpom.
Očistite tipkovnicu – Tipkovnicu možete očistiti acetonom i starom četkicom za zube. Nanesite aceton na četkicu i njom blago protrljajte tipkovnicu.
Razrijedite korektor – Razrijedite korektor ili stari lak za nokte tako što ćete u njega kapnuti malo acetona. Kapnite nekoliko kapi acetona i protresite. Po potrebi ponovite postupak.
Sve komentare i upite možete ostaviti niže dolje pod:
– Ostavite komentar
https://www.facebook.com/Kemoplastika/
– na telefon: 01/ 3867-302
– mail: kemoplastika@kemoplastika.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *