Uređenje prostora danas je u modi više nego ikada prije. Dizajneri i oni koji imaju nos za dekoriranje, svakodnevno smišljaju bar još po jednu idejicu za toplinu doma, koja je od velike važnosti. Vintage đir je isto tako zastupljeniji nego ikada, potpuno opravdano 🙂 Pa tako, ako imate koju nepotrebnu staru staklenku ili bezličnu vazicu, okušajte se u ovom “uradi sam” projektiću bojanja i oslikavanja stakla. Na taj način možete nekadašnje stare boce ili staklenke kojima su se hvalile sve fensi ljekarne, a koje više nisu za pokazivanje, pretvoriti u nove ljepotice koje jedva čekaju proljetni buketić.

kemoplastika_bojanje

Što vam treba:

  • Staklene vaze, boce, staklenke, što god dohvatite (a da je od stakla)

  • Boja u spreju

  • Boca s raspršivačem

  • Papirnati ručnici

  • Gumene rukavice

  • Ocat i voda u jednakom omjeru

Postupak je jednostavan i prilično kratak:

Boja se unutarnja strana staklenke, tako da ju prije svega morate dobro oprati i osušiti. Zatim pošpricajte tanak sloj boje po unutrašnjosti staklenke i ostavite minutu da se posuši.

U boci s raspršivačem pomiješajte vodu i ocat u jednakim omjerima pa dobivenu mješavinu pošpricajte po prethodno bojanoj unutrašnjosti staklenke.

Uzmite papirnati ručnik i lagano tapkajte kako bi dobili završni izgled koji vam se najviše sviđa. Postupak s bojom možete ponoviti više puta, sve dok ne dobijete željenu nijansu.

Sve komentare i upite možete ostaviti niže dolje pod:
– Ostavite komentar
https://www.facebook.com/Kemoplastika/
– na telefon: 01/ 3867-302
– mail: kemoplastika@kemoplastika.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *