Aluminijski naplatci, poznatiji pod nazivom alu felge, vrlo su atraktivni za svačije oči (tko prizna…). Ali tek onda kad su sjajni i čisti.
Ako imate limenog ljubimca, sigurno vodite ratove s prljavštinom kolnika, solju, prašinom s ceste, korozivnom prašinom kočnica i tako dalje. Običnu prašinu lako uklanjamo obično vodom, ali ova druga, korozivna prašina od kočnica žestoko nagriza zaštitni lak kotača i potrebno ju je s vremena na vrijeme ukloniti. Za razliku od čeličnih kotača, aluminijski naplatci izrađeni su od kombinacije aluminija i više krutih metala. Rezultat je kotač koji je lakši od čeličnog, poboljšava efikasnost automobila, a može bolje raspoređivati i smanjivati toplinu koju kočnice stvaraju u kotaču tijekom vožnje.
Čišćenje s grubom čeličnom vunom ili podstavljenim spužvicama za ribanje nikako nije preporučljivo, jer upotreba može uzrokovati uklanjanje zaštitnog laka s felge… što naposljetku može izazvati korodiranje.
Kiseline isto tako ne dolaze u obzir, jer lako pronalaze put kroz pukotine u materijalu i dovode do pojava korozije. Preporuča se čiščenje sredstvima čiji je PH smješten između pet i devet na ljestvici PH-vrijednosti.
5 koraka do sjajnih alu felgi
  1. Ispunite čistu kantu do pola toplom vodom. Dodajte dovoljno deterdženta za pranje suđa u vodu, kako bi stvorili značajnu količinu sapunice. Miješanje vode tijekom dodavanja deterdženta dodatno će vam pomoći da odredite količinu koju ste dodali, i koliko vam je još potrebno.
  1. Umočite spužvu u sapunicu i započnite pranje prednjeg dijela (područje između i iza žbica/krakova će biti oprano kasnije). Čistite felge sa spužvom kružnim pokretima. Pobrinite se da u više navrata umočite spužvu u sapunicu i iscijedite, kako bi uklonili prljavštinu koju ste prethodno očistili prije nego što nastavite dalje.
  1. Umočite meku četkicu u sapunicu i počnite nježno ribanje područja između rubova žbica. Kao i sa spužvom, stalno treba umakati četkicu u sapunicu da biste ju očistili. Nakon čišćenja područja između žbica, slijedi ribanje područja iza žbica. To je mjesto na kojem se blato i prljavština rado skupljaju, a teško je vidljivo.
  1. Poprskajte felge s prskalicom spojenom na crijevo za vodu. Pobrinite se da dobro isperete svu sapunicu i eventualne ostatke prljavštine.
  1. Nanesite sredstvo za poliranje aluminijske legure čistom krpom, otprilike jednom svaka tri mjeseca. Provjerite jesu li felge potpuno suhe prije nego što nanesete sredstvo za poliranje. To će privremeno istaknuti i produžiti sjaj dobiven redovitim čišćenjem.
A ako ste ljenjivac po prirodi, ali volite sjajne naplatke/felge možete pokušati s Experti sredstvom za čišćenje felgi , provjereno radi!
Sve komentare i upite možete ostaviti niže dolje pod:
– Ostavite komentar
https://www.facebook.com/Kemoplastika/
– na telefon: 01/ 3867-302
– mail: kemoplastika@kemoplastika.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *