Jeste li i vi jedan od onih kojima se zajedno s proljećem probudi jaka želja za teretanom… ne bi li se doveli u red nakon revnog skupljanja naslaga tijekom zime? O garderobi je suvišno govoriti 🙂 Pa tako i o limenim ljubimcima, čiji proljetni look mora biti u skladu s našim. Mazite li ga i pazite, on će vam to znati vratiti. Ili u suprotnom – skupo naplatiti.

kemoplastika_autoljeti

Pa da krenemo…
Prije svega treba izvršiti vanjsko i unutarnje pranje i odstraniti sve nepoželjne nakupine koje su se skupljale tijekom zime – kao što su lišće u odvodnim kanalima karoserije ili ostaci soli ispod blatobrana i lajsni. Sve se to radi u svrhu zaštite laka vozila i sprečavanja pojave korozije. Također, potrebno je dobro osušiti i podmazati sve gumene brtve na vratima glicerinskim uljem te podmazati mehanizme na svim bravama vrata.
Nakon temeljitog pranja vozila potrebno je pojedine dijelove zaštititi podmazivanjem, a uočena oštećenja na laku vozila sanirati kako ne bi došlo do daljnjeg dubinskog oštećenja i naknadnih većih troškova. Sitna površinska oštećenja laka vozila moguće je zaštititi samoljepivim folijama, u određenim dimenzijama i u boji vozila, koja omogućuju brz i jeftin način zaštite površinskih oštećenja.
I zamijenite GUME! Zimske gume ne vole visoke temperature.
*Ako ne date ljubimca u tuđe ruke i volite ga najviše oprat sami, koristite demineraliziranu vodu kako bi nakon sapunice i šamponiranja izbjegli mrlje i dodatna brisanja suhim krpicama!
Sve komentare i upite možete ostaviti niže dolje pod:
– Ostavite komentar
https://www.facebook.com/Kemoplastika/
– na telefon: 01/ 3867-302
– mail: kemoplastika@kemoplastika.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *