Je li vam se dogodilo da ste iz perilice izvadili rublje koje jednostavno nije dobro oprano?
Sigurno ste pomislili da perilica koju koristite godinama polako otkazuje? Ne mora uvijek biti tako. Možda cijelo vrijeme perete odjeću na krivi način. Ovo su najčešće pogreške zbog kojih naše rublje ne bude uvijek oprano kako treba.

-POP

1. Pretrpana perilica
Ako mahnito pretrpavate perilicu morate znati da je to što radite krivo!
Perilica nikada ne smije biti pretrpana, jer riskirate da se vaše rublje dobro ne ispere i da ostane prljavo. Razdvojite odjeću i najprije perite ono što vam treba. Štedite svoju jadnu perilicu.
2. Pretpranje
Ako je rublje jako prljavo, koristite pretpranje. Ono će pripremiti odjeću za sljedeći stupanj pranja i odmah odstraniti veći dio prljavštine, pogotovo ako u program pretpranja dodate i malo deterdženta.
3. Izbjeljivanje
Na tržištu postoji mali milijun skupih sredstava za izbjeljivanje. Ali ako nas pitate, tu je uvijek stara dobra varikina, koja pouzdano odradi posao kada su u pitanju košulje, posteljina ili bilo koje drugo neosjetljivo bijelo rublje.
4. Korištenje deterdženta
Čitajte upute na deterdžentima, jer pretjerivanjem nećete imati čišće rublje, već samo veći utrošak vode za dodatno ispiranje rublja, dok se višak deterdženta može zadržavati u perilici i s vremenom je oštetiti.
5. Čistite li perilicu?
Bez obzira na to što kroz nju stalno cirkulira voda i sredstvo za pranje, perilica je i dalje osjetljiva na prljavštinu koja se skuplja u unutrašnjosti. Za čišćenje unutrašnjosti, napunite bubanj vrućom vodom i izbjeljivačem, sokom od limuna ili octom i neka odradi jedan ciklus. Izvadite sve plastične dijelove poput dozera za deterdžent i dobro ih operite, a vanjske dijelove prebrišite blagom otopinom od istih sastojaka kao za čišćenje bubnja i prebrišite vlažnom pa suhom krpom.
Sve komentare i upite možete ostaviti niže dolje pod:
– Ostavite komentar
https://www.facebook.com/Kemoplastika/
– na telefon: 01/ 3867-302
– mail: kemoplastika@kemoplastika.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *