Čišćenje kupaonice uvijek nam najteže pada. Sredstva kojima čistimo kupaonicu jako su agresivna i najčešće imaju neugodan miris. Tu je i kamenac, neprijatelj broj jedan svake dame i gospodina. A sjetite se tek outfita i artiljerije s kojom krećete u napad na kadu, tuš, umivaonik, staklo i kraljicu WC-a, WC školjku. WC školjka uvijek treba biti besprijekorna, u suprotnom vaš WC neće biti ništa drugačiji od onog na autobusnom kolodvoru. Ne brinite, čišćenje ne mora biti toliko strašno. Zato ćemo vam otkriti nekoliko brzih i efikasnih trikova pomoću kojih će vaša WC školjka zablistati.

edit1

Kako se čisti WC školjka?

Školjku ćete najbolje očistiti tako što ćete ju izribati vrućom otopinom specijalnog deterdženta. U tom slučaju, nemojte zaboraviti na dno školjke na kojemu najčešće prianjaju svakojake nakupine. Kamenac se najbolje uklanja solnom kiselinom. Ako se odlučite za ovu opciju, obavezno prije toga navucite rukavice kako bi izbjegli doticaj solne kiseline s kožom i mogućnost razvijanja opekotina.
Možete kupiti posebne rukavice za čišćenje ili još bolje one jednokratne, medicinske koje ćete pronaći u ljekarni. Ova druga opcija je svakako ugodnija za rukovanje.

Prilikom korištenja solne kiseline pripazite na okolni namještaj, osobito ako u kupaonici imate drvenih površina koje bi ova kiselina mogla nagristi i uništiti.
Nakon čišćenja školjku je potrebno temeljito isprati da ne ostanu tragovi deterdženta. U tom slučaju, ispirite ju toplom vodom.

Ako ste pobornik “homemade” sredstava za čišćenje, možete se poslužiti sodom bikarbonom i svježim limunovim sokom. U posudu stavite sodu bikarbonu i dodajte nekoliko kapi svježeg limunovog soka. Dobro promiješajte i smjesom natrljajte WC školjku i ostavite da djeluje sat vremena. Izribajte WC četkom i pustite vodu.

Začudili biste se, ali svoju WC školjku možete očistiti i Coca – Colom. Ludilo, zar ne?
U školjku izlijte Colu. Ostavite ju da djeluje sat vremena i kasnije isperite vodom. Coca sadrži kiseline koje “razbijaju” tvrdokorne mrlje i vrlo je efikasna.

Kako vi održavate svoju WC školjku? Koja sredstva za čišćenje koristite?

Sve komentare i upite možete ostaviti niže dolje pod:

– Ostavite komentar ili
https://www.facebook.com/Kemoplastika/
– na telefon: 01/ 3867-302
– mail kemoplastika@kemoplastika.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *